Samfund versus "Kult"

Der er grupper rundt omkring i verden, der interagerer med det virkelige vampyrsamfund på visse områder, men som ikke er en del af det virkelige vampyrsamfund. Nogle af disse afviser det virkelige vampyrsamfunds legitimitet ved at hævde at virkelige vampyrer ikke er ”ægte” vampyrer, og påstår, at dét at være en virkelig vampyr afhænger af et religiøst valg, et spirituelt valg eller tilhørsforhold.

Grupper som disse bliver kørt med det ene formål at få profit eller kult-lignende tilbedelse fra deres medlemmer, eller at få magt over tilhængere ved at udnytte de der er desperate, eller naive nok til at ville tro, at de virkelig kan blive vampyrer – eller dét at melde sig ind i en gruppe, tilskrive sig deres pseudo-spirituelle filosofier, købe deres bøger og produkter, tilpasse sig deres livsstil eller sluge de ritualer de bliver stop-fodret med, i et desperat håb om, at hvis de køber løgnen, så bliver den gjort virkelig og sand.

Der findes grupper og individer som hævder at kunne ”forvandle” almindelige mennesker til vampyrer, hvad end det er ved hjælp af ritualer eller andre magiske handlinger. For eksempel er internettet fuld af ”ritualer” og ”formularer” der skal kunne forvandle folk til vampyrer. Nogle kvaksalvere tilbyder at sende den interesserede en speciel bog, et magisk sæt eller en flaske ”vampyrblod” tappet ”ved fuldmåne” eller lignende – for en pengesum, selvfølgelig – og dette skal så forvandle den søgende om til en vampyr. Dette er selvfølgelig fuldstændig fup og bedrag, og sætter vampyrsamfundet i et dårligt lys udadtil.

De vil måske endda påstå at psi/psy vampyrer lider af vrangforestillinger og at sangvinikere er ”sygdomsspredere”. De hævder at ”ægte” vampyrer er individer – hvilket som helst individ – som tager deres dogme, doktrin eller filosofi til sig. De prøver at skille sig ud ved at tiltrække enhver der er interesseret i vampyrbilledet, og lover dem alt muligt – men hovedsageligt ved at fremme idéen om, at enhver der slutter sig til dem har retten til at kalde sig vampyr – selvom de ikke er det.

Derimod mener det moderne virkelige vampyrsamfund og det moderne online vampyrsamfund (OVC), som er bygget op omkring årtiers globalt samspil, debat og deling af fælles erfaring, at vampyrer er født som vampyrer – en vampyr kan acceptere eller forkaste sin vampyriske natur, men det at være vampyr er ikke vores eget valg.

Påstande om at det at være en ”ægte” vampyr kun er en religion, et valg, eller et produkt der kan pakkes ned og sælges for penge, går imod disse erfaringer.

Fakta er, at alle kan hævde at være virkelige vampyrer, men uden vampyrens grundlæggende behov – behovet for at feede - bliver disse stakler franarret deres penge – og de grupper og ”ledere” de flokkes om, bliver af mange set som en hån mod vores navn, vores kultur og vores natur.

Hvis du er en søgende der leder efter en gruppe du kan slutte dig til, så tænk venligst over denne advarsel: virkelige vampyrer ved, at de ikke kan forvandle andre om til vampyrer.

Brug altid din sunde fornuft, når du vurderer en gruppe som du overvejer at blive medlem af.

Det at følge en religion eller en spirituel sti, eller ligefrem at købe dig ind i en kult eller en filosofi, eller gennemføre et ritual, vil ikke ”forvandle” dig til en vampyr, ligesom det at stå i en garage ikke vil ”forvandle” dig til en bil.

* Udgivet med tilladelse af den oprindelige skribent *

Oprindelige forfatter Octarine Valur © 2012
Oprindelige artikel http://savampyrenews.wordpress.com/.../community-versus-cult/
Oversætter Iris © 2013
Redigering Spurn © 2013