Mere end OpvågningDer er en god mængde synspunkter om hvad en opvågning egentlig er. For meningen af dette stykke tekst vil jeg give mit eget synspunkt af hvad det betyder, da det er relevant til at forstå artiklen. For mig, er en opvågning anerkendelse. Det er forståelsen af at du er mere end bare et hverdags menneske. Du har opdaget at der er en del af dit liv der ikke er genkendt af de fleste, og det har ændret dig på betydelig vis. Denne forandring er ikke kun psykologisk, men fuldt omsluttende.

Det er mere end en lyst til at se vampyrfilm eller en attraktion til det æstetiske. Det er mere end en undvigelse af sollys, natlige tendenser, blodlyst, eller en myriade af andre typisk mytologiske vampyrkarakteristika. Det går videre end lysten til blod eller energi, som er den mest fundamentale fornødenhed for en vampyr. Opvågningsprocessen, eller i det mindste det initiale tidspunkt for den, er næsten en dybsindig oplevelse. Det er, for mangel af et bedre udtryk, et spirituelt øjeblik. Spiritualitet, for mig, er den essens af hvad du er. Nogen kalder det aura, andre det elektromagnetiske felt som omgiver alle levende væsner, andre kalder det en sjæl, men det er det der er en del af os, men som er mere end fysisk. Filosoffer kalder det for bevidsthed, selvom der stadig debatteres om dette koncept i dag i disse cirkler.

Spiritualitet er ikke det samme som religion, som generelt består af et sæt regler og handlinger, som et individ eller en gruppe gør, for at komme tættere på deres mål. Der er lagt love og rettesnore til at videregive og udbrede religiøs tro som en helhed. Spiritualitet er en del af det der gør os hvad vi er. Det er den del der demonstrerer vækst. Det er dette der gør os til mere end animeret kød. Det er denne del der vækkes, og ikke kroppen.

Den dag jeg ’vågnede op’ var traumatisk. Det betyder dog ikke at alle opvågninger vil være sådan, eller at jeg tror at det er den typiske opvågning eller krav for en opvågning. Nogle vågner over tid, andre med det samme, men alle, føler jeg, når man tager det op til kontekst, opnår uden tvivl meningsfulde ændringer i spiritualitet. Jeg vågnede den morgen og følte mig meget anderledes. Jeg var ikke i stand til specifikt at pege på hvad det var, men noget var ikke rigtigt. Som dagen skred frem gik det op for mig, at jeg havde et højere niveau af fornemmelse for den energi levende ting udgiver. Jeg kunne nærmest se energien, fysisk, flyde af min kone. Jeg tænkte at jeg simpelt set nok bare var træt. Da jeg kørte på arbejde synes verden at være mere levende, lysere, som om verden på en måde var blevet forstærket. Det var mere levende. Denne effekt har ikke aftaget sig siden den dag.

Jeg lærte at energien, der kører rundt inde i min krop, havde ændret sig. Andres attitude overfor mig havde ændret sig. Jeg havde en mere krævende tilstedeværelse. Sulten kom først senere. Denne periode ændrede mit liv og på samme måde ændrede min kones liv sig også. Pointen jeg gerne vil frem til er, for mig, at opvågning er beslægtet med en form for spirituel regulering. Jeg vover ikke at sige oplysning eller evolution, da jeg ikke er sikker på at disse udtryk passer herpå.

Meningen med den spirituelle regulering og synopsis over min egen opvågning bringer mig til den egentlige mening med denne artikel. For ikke så længe siden spurgte jeg en af mine venner efter en smule inspiration. Jeg havde emner om ting at skrive om, men intet der greb min lyst. Min ven sagde: ”Hvordan går processen med den spirituelle opvågning?” Dette spørgsmål vil blive undersøgt seriøst.

Vampyren begynder sit liv på opvågningstidspunktet. Dette opdager de når de indser at hvad de er og deres syn på livet er blevet uforbederligt ændret. Dette nye syn på livet begynder lektioner, som vil fortsætte hele vejen igennem deres eksistens. Grunden for dette nye liv er fundet i de ændringer der er sket under opvåningen. Men, hvad er der så sket, siden at den begyndte?

Som en vampyr er vores perception af verden anderledes og denne forskel skal plejes. Vi interagerer med vores miljø på en anden facon. Vi har behov som er anderledes end for andre. Vores følsomhed, til det subtile domæne låner sig selv væk, for at opnå muligheder som de fleste aldrig ville kunne begynde at forstå. Dog får man kun en lille forsmag på dette ved en opvågning. Mange opvågnede vampyrer kommer aldrig længere end det de finder og oplever ved deres opvågning.

Som en service til dig selv, vampyrsamfundet, og til at forstå vampyrisme generelt, så skal processen af spirituel vækst plejes. Det er vores ansvar stadig at undersøge hvor vi er, hvad vores færdigheder er, og hvad vores opfattelse af hvad vampyrisme betyder for os. Alle disse ting ændrer sig igennem vores livs udfoldelse. Hvis du kigger tilbage, og ser at dette ikke passer på dig, så betyder det; at din spirituelle vækst, din vækst som vampyr og muligvis mere, er stagneret.

Jeg er kommet frem til en analyse af mig selv på baggrund af min vens spørgsmål. Det ville ikke være fair at mønte alt dette på samfundet, og lade mig selv ude af ligningen. Jeg har lært at mange aspekter af min egen vækst har været hæmmet i de sidste måneder. Min opvågning ændrede en del mange ting. Jeg har udforsket flere forskellige aspekter af min natur i den følgende tid, men for nylig har jeg svigtet den for politik, jagt på et hus, chat, deltagelse i en masse aktiviteter som hovedsageligt ikke vil føre til en større forståelse af min spiritualitet; min vampyriske natur. Jeg er skyldig i det jeg har skrevet. Jeg er ikke kommet længere i min forståelse af historien og naturen af vampyrisme. Jeg udvider ikke min forståelse for subtile egenskaber associeret med min vampyrisme. Jeg påvirker ikke samfundet på positiv vis igennem dette svigt.

Det kan være svært, at være introspektiv til tider. Dog føler jeg, at vi alle har brug for at gøre dette periodisk. For at blive bedre end vi er nu, dybere, solide, mægtigere, må den spirituelle vækstproces aldrig ende. Dette er blevet reflekteret i denne kommentar af Anais Nin; “Livet er en tilblivelsesproces, en kombination af tilstande som vi skal igennem. Hvor folk fejler, er når de ønsker at udvælge en tilstand og forblive i den. Dette er en form for død.”

* Udgivet med tilladelse af den oprindelige skribent *

Oprindelige forfatter ShadowMind © 2004
Oprindelige artikel Http://www.darknessembraced.com/.../56/
Oversætter Spurn © 2011